Mode kan være mange ting. De fleste tænker vel sagtens på modetøj, når først snakken falder på ordet “mode”, men på mange måder influerer modetendenserne også vores boligindretning, samt mange andre aspekter af vores tilværelse. Er du også vild med mode som helhed, og i særdeleshed lækker og moderne boligindretning? Så læs med her, hvor vi har samlet en liste over nogle af de boligindretningstrends, der hitter netop nu.

Tæpperne og løberne gør comeback

En af de boligindretningstendenser der gennem årene periodevis har hittet, for så året efter at fade lidt ud, er helt klart de i øjeblikket nok så populære tæpper og løbere. Netop nu er der et kæmpe fokus på bæredygtighed. Det mærkes over alt i samfundet, og det er en rigtig spændende og positiv udvikling. Det er også synligt i folks valg af tæpper. Her er der således på det seneste kommet en masse lokalt og bæredygtigt producerede tæpper på markedet.

Orientalsk inspirerede tæpper og løbere hitter også i stor stil. Netop løberne er kendetegnet ved at være lange tæpper, og de egner sig aldeles fremragende i boligens entré, eller for den sags skyld i de aflange gange mange af hos har mellem værelserne, stuen og køkkenet i boligen. Mange af de løbere, der sælges i stort omfang netop nu, er som nævnt orientalsk inspirerede. De er således ofte broderede i blandt andet Afghanske og Marokkanske mønstre, og det ligger lidt i tidsånden, at netop dette gør sig godt i de ellers til tider kliniske og skandinavisk inspirerede moderne boliger her til lands.

Farverne sort og hvid går næppe nogensinde af mode

En anden klar modetendens i den nuværende boligindretning er brugen af de sorte og hvide farver. Vi har vel alle set eksempler på, hvordan farver som brun og grøn hittede i 70’erne, og i dag er vi mange der nærmest griner af det. Spørgsmålet er så blot om andre på lige vis vil grine af vores nutidige storforbrug af de sorte og hvide paletter, når man engang om 20-30 år ser tilbage på nutidens boligtrends. Svaret er vel sagtens “næppe”. For farverne sort og hvid synes at være definitionen af ordet “tidsløse”, og de hitter virkelig i stor stil netop nu.

Modetendensen om det “unikke” hjem hitter

En sidste boligindretningstendens som der er værd at bemærke, er det allestedsnærværende ønske blandt de modebevidste boligejere om at skabe det “unikke” hjem. Rigtig meget boligindretning anno 2021 handler således om at indrette sig på en helt særlig og unik måde. Mange ender derfor med at benytte specielle materialer, f.eks. råt træ eller paller til hjemmelavede møbler, frem for at købe de færdiglavede og masseproducerede af slagsen i IKEA. Denne tendens forventes ikke at stilne af foreløbig. Rigtig mange modebevidste boligindretningsinteresserede mennesker lader sig i den forbindelse tydeligt inspirere af de mange boligprogrammer, som man konstant kan følge med i på TV.