Fremtidens mode er noget, som er unikt, ved vi med sikkerhed, men hvilken vej vil den tage, det er der mange bud på. Spørger man de mange store modehuse, så kommer de med bud på, at moden i fremtiden vil være funktionel, let, i materialer som er bæredygtige, men også at man vil finde nye materialer, som er mere funktionelle og bedre for miljøet, os mennesker og planeten som helhed. Men man vil kombinere det med hamp, bomuld og andre gamle materialer.

Udformningen af moden er de så lige så uenige om som rød og blå blok er i Folketinget, for nogle tror, vi kommer til at se mode som en individuel ting, hvor alle skaber deres eget, mens andre modehuse tror, vi kommer til at følge den meget stringente, moderne verden med digitalisering og konformitet, og derfor vil mange følge og gå i samme tøj, som en del af den enhed, som man nu er en del af, enten på arbejde, fritid, sport eller noget fjerde.

En ukendt verden

Det er dog ikke noget, som man kan sige med sikkerhed, men at den moderne verden kan komme ind over og give os nogle store perioder, hvor moden vil være så strømlinet som informationshovedvejen, er nok ikke noget som kan overraske. Det vil passe godt ind i en moderne verden, hvor funktionalitet og det at være online kan kombineres ind i tøjet vil finde indpas.

Moden er ikke længere så provokerende, som den var engang. Det er nok heller ikke der, vi i fremtiden vil se de store meningsytringer, for dårlig omtale er ikke længere bedre end ingen omtale. I dag kan en shitstorm være med til at ødelægge mange måneders positiv omtale og arbejde for en pr-afdeling. Det er ikke så let, som det var dengang, man bare kunne gøre som Simon Spies, desværre, for det var nu en mere simpel og mere ærlig verden.