Militæret er et helt kapitel for sig selv. Det er der, hvor du finder mange specielle udformninger i historien, som ingen andre steder ville have vundet indpas.

Historien viser, at de øverste i militæret altid har haft en trang til at vise sig frem, når de skulle ud og træne eller kæmpe med, som oftest bagest i angrebet, bag deres folk.

Deres dragter var nærmest det, som vi i dag vil kalde paradedragter, og de deltog sjældent i kampene, for de var jo ikke krigere, de var ledere.

deen med at have en hær med samme tøj er først noget, som er opstået langt senere i tiden. Tidligere var det ikke noget, der var råd til. Der er faktisk historiske beviser for, at ingen andre end en meget lille del af kongens personlige garde har været iført uniform, alle andre var iført det tøj, som de arbejdede og levede i, for det var, hvad de havde, og kun riddere, som var lønnet, havde professionelle våben og var iført noget, som kunne beskytte mod de andres våben.

En virkelighed, som nok kommer lidt bag på de fleste, for det er ikke det historiske billede, som man normalt får at se.