En af de perioder i historien, som er angivet af det tøj, der blev båret, var de nypuritanske immigranter, som tog til USA. Deres religion var det fremherskende for dem, og som gjorde dem forfulgt i Europa. En religion, som var så striks, som man kan forestille sig. Den havde regler for alt, også det tøj som de bar.

De var folk af jorden, og de tog til USA for at skabe et samfund bygget på deres kristne værdier. At de var folk af jorden gjorde, at de kun ville bruge de materialer, som kom af jorden. Ikke at man dengang havde mange andre muligheder, men deres klædestof var meget tækkeligt, og det gjaldt både for mænd og kvinder. Det var en periode, hvor tøjet var enkelt og afspejlede det meget dogmatiske og retsindige i måden at tro og leve på. Puritanerne var kommet til USA.

Andre perioder, hvor tøjet kom til at sætte sit præg på en æra, er i hippietiden. Det tøj, som de mange forskellige guruer bar, og som satte deres præg på alt det, som tiden bragte. Det kunne være inspirationen fra Østen og dens mystik. Det var persianerpelsene og de mange perler, og faktisk er der en del af det tøj, som hippierne gik med, som bliver brugt i mange jokes, for nogle komikere mener de gik i tøj, som midt i den seksuelle revolution ikke gjorde, de ville få meget sex, men det er nu nok, fordi de ser på det hele med vores øjne fra tiden i dag. Og gør man det, så er der næppe nogen, som mener, det tøj er specielt pænt.

Tøjet kom dog til at definere årtiet med flower power og med fri kærlighed. Nogle af de store amerikanske grupper, som virkelig var på kant med det borgerskab, som tidligere havde defineret og sat reglerne for samfundet.

Hippietiden var en hel ny måde at se verden på, og der var nu en masse ting, som skulle laves om. Det var opgøret med en periode med tre store krige på 3 årtier, som have kostet mange millioner menneskeliv. Derfor var mottoet Make Love Not War også et af de meget fremherskende, og det afspejlede sig i tøjet, sproget og i alt det, som de gav videre til verden.