Ikonisk mode er jo ikke kun modehusene, det er også nogle mennesker, som vælger at bære noget tøj af en grund. Som Johnny Cash, den ikoniske sanger, der bar sit sorte tøj så meget, at han var kendt som titlen på en af hans sange: The Man in Black. Et navn, som kom med, efter han spillede de ikoniske livekoncer i San Quintin fængslet efter i længere tid at have haft en hård og hjerteløs kamp med sprut og stoffer.

For Johnny Cash var det en måde at protestere mod alt det, som han mente var forkert i samfundet, for samfundets laveste og dem, som var trådt under fode. Derfor bar han aldrig farver, og det var noget, som blev en del af hans ikonstatus.

Det var tydeligvis noget, som de mange fans kunne lide, for der er mange, som har fulgt hans eksempel, og det er vel kun til moderne tiders metalkoncerter, at du vil finde flere mennesker, som er iført sort tøj, end til en Johnny Cash koncert. Men det er ikke så meget et statement, men meget mere en livsstil. Det er med sikkerhed noget, som ikke var i Johnnys tanker.