YouTube fylder 10 år!

Den 14. februar 2005 blev YouTube.com grundlagt af tre medarbejdere fra det amerikanske e-commerce selskab PayPal. Hele idegrundlaget bag YouTube blev skabt af de tre tech. specialister Chad Hurley, Steve Chen & Jawed Karim, der mente, at der var et hul i markedet for deling af video content. Det blev startskuddet på en rivende succes, hvor Google i november 2006 opkøbte YouTube, for ikke mindre end 1.65 mia. US $.

I dag er YouTube versioneret på på mere end 60 forskellige sprog og hvert eneste minut, bliver der uploaded 300 timers video indhold (The Guardian, red.) – det er altså en gigantisk stor mængde! YouTube i Danmark er den næststørste kommercielle TV kanal (TV2 ligger nr. 1), målt på den ugentlige dækning. Nedenfor finder I nogle af de nyeste indsigter ift. danskernes YouTube forbrug, undersøgelsen er lavet af Google og et uddrag fra deres Consumer Barometer. Læs i øvrigt mere om undersøgelsen lige her.

Capture    Capture

I lørdags blev YouTube 10 år og i den forbindelse har billboard.com blandt andre, udgivet en kavalkade af de mest sete YouTube videoer til dato. På en overlegen 1. plads ligger naturligvis: Psy med Gangnam Style, der er blevet set mere end 2.2 milliarder gange siden videoens release den 15. juli 2012. Tjek hele Top 10 ud her.

God fornøjelse!

//SB

posted in: Business LifeLeave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *