Raven Accessories

Vi har talt med den kreative og stilfulde iværksætter Alexandra Paludan Norfast, som har grundlagt og ejer smykkevirksomheden, Raven Accessories. Læs med nedenfor og få hele historien bag Raven, hvordan det er at være selvstændig som blot 27-årig og hvad der inspirerer Alexandra i sit arbejde og design. Du kan i øvrigt tjekke hele hendes flotte smykkekollektion ud lige her.

Raven_A01

Hvad beskæftiger du dig med? Jeg driver smykkevirksomheden Raven. Ved siden af arbejder jeg hos en større medicinalvirksomhed. Det at drive Raven indebærer mange ting og jeg står for alt lige fra design af smykkerne, regnskab, besvarelse af kundehenvendelser, pakning af varer, opdateringer på de sociale medier og vedligeholdelse af hjemmesiden.

Kan du fortælle os lidt mere om Raven Accessories? Raven handler om kvalitetssmykker til fantastiske priser. Mit mål er at levere yndlingssmykker – altså smykker, som folk har lyst til at tage på hver dag og som inspirerer dem til at bruge dem sammen med deres andre smykker. Der er dog mere i det end bare smykker og det er kundeservicen. Jeg bruger nok lige så lang tid på at levere en fantastisk kundeservice, som jeg gør på at designe smykker. Det skal være nemt og trygt at handle hos Raven og kunderne skal have en oplevelse af at jeg sætter pris på at have kontakt med dem. Det er vigtigt for mig at give en personlig betjening og at kunderne får svar så hurtigt som muligt.

_MG_0609

Hvordan opstod ideen og hvad er ’brandet’s identitet’? Jeg har vidst i mange år, at jeg gerne ville prøve at skabe mit eget firma. Jeg startede med at lave smykker i hånden for mange år siden. Det handlede om stædighed. Jeg syntes at mange smykker var alt for dyre og jeg ville bevise, at det kunne gøres billigere. Efter nogle år begyndte statementtrenden at komme frem og der så jeg mit snit til at komme videre. Jeg startede Raven og solgte statementhalskæder det første års tid. Trenden skiftede og jeg besluttede at lægge uægte smykker på hylden. Nu skulle det handle om kvalitet. Kvalitet til priser hvor alle kunne være med. Kunderne har taget virkelig godt imod skiftet i Raven’s koncept, så jeg tog heldigvis den rigtige beslutning.

Ravens identitet er kvalitets- hverdags- smykker til rigtig gode priser. Simple og enkle smykker, som mange kan se sig selv gå med, som de har lyst til at tage på hver dag og som de har råd til! Jeg går efter at fremstille feminine smykker, med kant og rå smykker, som er den stil jeg selv synes er fed. Drømmen er at have et bredt udvalg indenfor både hverdagssmykker og smykker til festlige lejligheder, men sidstnævnte må komme på et senere tidspunkt.

Hvor henter du inspiration til design af dine smykker? Jeg ser selvfølgelig meget på tidens trends, men prøver ikke at ligne de andre smykkemærker. Der er heldigvis rigtig mange forskellige smykketrends oppe i tiden lige nu, som gør det let at udarbejde nogle rigtig fede smykker, som ikke ligner alle de andres. Forme og mønstre som kan bruges til smykkedesigns findes alle steder, det handler bare om at se godt nok efter. Jeg kan blive inspireret af alt lige fra naturen, mønsteret på et tapet, print på tøj og gamle smykker. Jeg elsker f.eks. at studere min mormors smykker. Jeg er primært inspireret af det simple og enkle. Jeg forsøger at skabe kollektioner som kan mixes og som kan bruges alene. Grafiske mønstre optager mig meget og jeg er også tiltrukket af retro-inspirerede smykker.

Raven_A03

Og hvad inspirerer dig generelt set i hverdagen? Den er svær at svare på. Jeg er typen der kommer i skovmandsskjorte og sneaks den ene dag og business attire den næste. Jeg bliver inspireret af rigtig mange ting, men nok primært andre mennesker. Lige nu er jeg vild med tøj og sko som bærer præg af herremoden. Jeg lægger rigtig meget mærke til dem, der har en anden stil end min og prøver at tage nogle af de ting ind i min garderobe, som jeg godt kan lide fra andre stilarter. En tur i København eller en runde på forskellige mode-blogs plejer at hjælpe på det, når jeg føler mig uinspireret og synes mit tøjskab er tomt.

Hvad er det bedste ved at drive sin egen virksomhed? Der er virkelig mange fede ting ved at have sin egen virksomhed. Det fedeste er nok følelsen af, at jeg har skabt mig eget brand indenfor noget der interesserer mig og at se, hvordan Raven vokser hele tiden. Det er fedt at have styringen og at kunne bestemme, hvordan Raven skal se ud og hvilken retning virksomheden skal udvikle sig i. Det er også et stort ansvar og jeg kan godt synes, at det hele er lidt overvældende nogle gange, men den følelse skubber jeg til side og knokler videre, mens jeg siger til mig selv, at jeg gør det, så godt jeg kan. Feedback fra kunderne er også en ting som er vigtigt for mig og som jeg sætter meget stor pris på, for så ved jeg, at jeg har nået mit mål, og hvad jeg kan gøre bedre.

Det er en rigtig fed følelse at få nye varer hjem. Hvert smykke minder mig om, at det mig alene der har skabt dette smykke. Hvert design er på en længere rejse. Der går lang tid fra ideen opstår, til jeg har det færdige produkt i hånden, så det føles som en lille succes, hver gang jeg modtager nye varer. Det virker måske tosset, det er jo bare et smykke, men der er lagt meget tid og tanker i hvert design.

Og hvad er det mest udfordrende? At der ikke er nok timer i døgnet! Jeg jonglerer med fuldtidsarbejde, eget firma, parforhold, familie, hund og veninder. Det er desværre nok tid til mine veninder, det er gået mest ud over og det er trist. Det bliver forhåbentlig bedre med tiden. Det kan også være udfordrende ikke at lade sig stresse over alt det, man skal nå med firmaet. Der er altid et regnskab der skal ajourføres, kunder der skal have service, sociale medier der skal opdateres, nye designs, der skal udvikles osv. Det er lidt et uendeligheds-arbejde, men det kan jeg egentlig godt lide, det betyder nemlig, at der er gang i forretningen.

På hvilken måde anvender du de sociale medier i din markedsføring af Raven Accessories? Jeg bruger primært de sociale medier til at kommunikere med mine kunder på. Jeg spørger ofte, hvad mine følgere synes om en smykkeidé, for at de skal føle at de har indflydelse og at deres mening tæller, for det gør den! Uden dem, er der jo ikke noget Raven. Der kommer også en del henvendelser og spørgsmål på Instagram og dem elsker jeg at svare på. Hvis ikke jeg svarede, ville jeg føle at jeg skabte en distance til mine kunder og følgere. Derudover bruger jeg rigtig meget de sociale medier til at forkæle mine kunder ved at lave give-aways og konkurrencer. Det er vigtigt at forkæle sine kunder og give dem en oplevelse af, at man er taknemmelig for, at de er der.

Sidst men ikke mindst, hvilket smykkedesign pønser du på at kreere til dit sortiment og hvorfor? Jeg har rigtig mange ting på tegnebrættet lige nu. Jeg arbejder på at få færdiggjort nogle af de kollektioner, som allerede er på webshoppen og at få lavet smykker, der er inspireret af det grafiske. Derudover er der en masse runde øreringe på vej, både simple og nogle som er inspireret af 90’erne, da jeg synes, de kan være super cool. Mit næste skridt er nok at udvikle nogle nye personlige smykker, som eventuelt kan bruges sammen med tag halskæden.

Derudover er jeg i gang med nyt spændende projekt, som skal fungere som søsterselskab til Raven, men det får I mere at vide om når vi er klar til at gå i luften 😉

Raven_A02

Fra kvinde til kvinde:

Hvad har du på i dag? Jeans fra Dr. Denim. Skjorte, blazer, frakke og halstørklæde fra Zara – total yndlingsbutik! Og støvler fra Billi Bi. Mit ur er fra Daniel Wellington og smykkerne fra Raven samt Line & Jo.

Raven_A05
Hvad betyder stil for dig? Stil betyder rigtig meget for mig, men det vigtigste er nok at man føler sig godt tilpas. Jeg føler mig f.eks. ikke så godt tilpas i en kjole, derfor ejer jeg kun 3 af slagsen. Min stil siger nok også meget om mit humør. Når jeg gerne vil være afslappet, så har jeg jeans og en chunky strik på og når jeg gerne vil frem i verden, har jeg skjorte og stiletter på. Jeg prøver altid at opbygge en god basisgarderobe og derefter at bygge på med tidens trends. Et par velsiddende jeans, en god skjorte, en læderjakke og et par fede støvler skal man bare eje. Et varieret udvalg af smykker, tasker og sko gør at man kan dresse sit outfit op eller ned. Jeg prøver at undgå uægte smykker, tasker og sko som ikke er fremstillet i gode materialer, de holder som regel ikke særlig længe og bliver hurtigt kedelige at se på. Accessories i god kvalitet bliver som regel pænere med tiden og jeg vil hellere eje få lækre ting end mange ting i ringe kvalitet.

Hvem anser du for at være nutidens stilikon? Beyoncé. Hun er modig i sit tøjvalg og stråler af at være en power woman og det kan man jo kun blive inspireret af. Selvom jeg nok aldrig ville gå i det samme tøj som hende, kan jeg godt blive inspireret til at skubbe mine grænser lidt og at få flere farver ind i min garderobe.

Har du et skønhedstip du vil dele med vores læsere? Hvis man sørger for at få en god nattesøvn og at drikke masser af vand, er man nået et langt stykke. Jeg synes personligt, at det fungerer bedst at bruge milde hudprodukter, så ens hud får lov at slappe af. Jeg er stor fortaler for at fremhæve ens naturlige skønhed og at acceptere, hvordan man ser ud. Hvis man, som jeg, er meget lys i huden, så lad være med at tage solarie eller at bruge make-up som er for mørk, men fremhæv de gode ting ved dit udseende med en simpel make-up. Her er i norden vil vi så gerne være brune, men i syden er de misundelige på vores lyse hud og det er jo tankevækkende, at vi alle stræber efter det, vi ikke har, i stedet for at være tilfredse med, at vi ser ud som vi gør :o)

Fem hurtige:

Rock eller Pop: Pop

Jeans eller Skirt: Jeans

Aktivferie eller solferie: Helst en blanding, ville ikke kunne holde ud at ligge på stranden hver dag i 14 dage.

Dansk eller Internationalt design: Internationalt.

Stillet eller Flats: Jeg går primært i flats, selvom stiletter er noget så fine.

Rigtig god fredag peps!

Følg med videre, når vi snart bringer et indlæg om endnu en Power Women :))

//SB

posted in: Power WomenLeave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *