Hvad ser du i TV?

De fleste TV netværk har skudt en række af deres premiere programmer/sæsoner i gang og flere nye kommer på tapetet som ugerne skrider frem. Fra omkring slutningen af oktober sidste år, blev jeg qua mit arbejde, på mediabureauet Carat, præsenteret for de kommercielle TV stationernes programplaner for 2015. Det er et fortroligt møde, der indeholder stationernes strategi og planlægning for scheduleringen af de kommende TV programmer – og efter min mening, er der en masse godt i sigte! Naturligvis forekommer der en række gengangere af serier såvel egenproduktioner, som de forskellige netværk satser på og stadig har succes med. Successen af et programformat kan jo opgøres på en række parametre, alt afhængig af målsætningerne, men som udgangspunkt må en succes dog kunne betegnes ved, at seertallene udvikler sig positivt. For kort at give et lille sneak peak, så synes jeg at 2015, tegner et billede af programformater, der har et omdrejningspunkt, hvad angår livsstil og “feel-good TV” samt TV, som skal være informerende/oplysende for seeren. De brede programmer som X Factor på DR1 og Danmark har Talent på TV2, som allerede kører på skærmen nu, skal samle familien om TV’et og det samme gør sig gældende for sportens verden. Den sidste programtype jeg blot vil nævne er reality TV, hvor der både kommer nye og gamle kendinge på banen. Desuden premierer, Danmarks måske største reality star (gæt selv hvem?!), med sit helt eget program – det skal nok blive underholdende TV ;))

DR Medieforskning er netop udkommet med deres årlige rapport: Medieudviklingen 2014, der dokumenterer danskernes brug på de digitale platforme – en stor del af rapporten er ikke overraskende news, men den bekræfter og underbygger teser om danskernes medieforbrug – interessant læsning synes jeg! Du kan finde hele rapporten her, hvis du vil have et større indblik i danskernes medievaner. Desuden har vi jo tidligere talt med to ultra skarpe eksperter, som nøje beskriver tendenserne og adfærden på de digitale platforme, tjek de seje ladies ud i vores interviews lige her: Rikke G. og Heidi.

Nedenfor opgørelsen over; de 10 mest sete TV programmer i 2014:

Capture

 Hvad ser du i TV? Og hvad er godt TV for dig?

Pt. er jeg stor fan af programmet “Hvem f….. er Ellie?” på DR3, der er en dokumentarserie om den 34-årige rapper Ellie Jokar – et super ærligt og stærkt program! Se med lige her.

//SB

posted in: Business LifeLeave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *