Her er hun…… Amanda Hjernø!

Vi har lokket Amanda til at være med på et indlæg, så vi kan introducere Jer for vores ultra dygtige & super seje fotograf :)))

Amanda01collage

Hvem er Amanda Hjernø? Jeg er 21 år og bor i Nordvest – jeg er opvokset i Søborg og til daglig arbejder jeg i Torvegaardens Ungecenter. Derudover studerer jeg på Københavns film og fotoskole.

Hvad optager dig i dit studie og når du fotograferer? Jeg er meget optaget af mennesker og især dem, som lever et anderledes liv end mig selv. For tiden er jeg interesseret i portrættet, hvordan et billede kan fortælle mange ting om en person. I juni lavede jeg en portrætserie om blinde i forbindelse med Copenhagen Fotofestival, som blev udstillet i Halmlageret på Carlsberg. Ideen startede på grund af min nysgerrighed og fascination af at fotografere mennesker, som ikke har samme mulighed for at opleve resultatet af billeder og det visuelle som mig selv. Jeg kendte ingen blinde, jeg vidste ingenting om livet uden at kunne se. Jeg tog derfor kontakt til Dansk Blinde Samfund og der var heldigvis mange, som gerne ville hjælpe med mit projekt og lade sig portrættere.

unnamed800
Det var en virkelig stor oplevelse, at blive lukket indenfor i folks hjem som fuldstændig fremmed. Og så at få lov til fotografere dem og samtidig spørge ind til ”det at være blind”. Mange af gangene blev jeg hængende i lang tid efter fotoet var taget, bare for at sidde og snakke og komme ind på livet af de blinde.  Vi var i bund og grund rimelig ens, hvad angår dagligdag og hobbyer. Jeg husker specielt en kvinde i tyverne, som ikke var meget anderledes end mig selv. På trods af sit manglende syn, gik hun meget op i sit udseende og er faktisk mere forfængelig end jeg selv.

Hvordan lader du dig inspirere? Jeg Lader mig inspirere meget af mit arbejde med unge og deres tilgang til livet. De er i en alder, hvor kroppen udvikler sig og man lige pludselig ikke kan finde ud af, om man er barn eller voksen længere – ikke fordi jeg selv psykisk er sprunget ind i de voksnes rækker endnu :))

Jeg er meget fascineret af de mange historier, billeder kan fortælle og finder det interessant og udfordrende, hvordan man kan skabe og visualisere folks liv via fotografiet. Min drøm lige nu, er at uddanne mig som fotojournalist og komme ud og møde mennesker fra alle dele af samfundet. Og komme ud og opleve deres historier i billeder.

Selvfølgelig inspirerer andre fotografer mig også meget og jeg skal helt sikkert ind og se World Press udstillingen i Politikens hus, en af de kommende dage.

Hvad gik din seneste udstilling ud på? Min seneste udstilling foregik på Vess Showroom på Vesterbro. Sammen med min klasse fra Københavns Film og fotoskole udstillede vi hver især nogle værker under temaet ”Af jord er du kommet”. Min klassekammerat og jeg udstillede 9 analoge billeder taget med storformat og Hasselblad, der viste teenagere og børn smurt ind i mudder fra top til tå. Vi havde ladet os inspirere af film og historier om overlevelse bl.a. Fluernes herrer.

Sk+ªrmbillede 2014-10-06 kl. 23.39.16

Hvad laver du om 10 år?  Jeg arbejder på en avis eller et nyhedsbureau og drikker kaffe med fødderne oppe. Pludselig popper der en mail ind i min indbakke fra World Press foto om, at jeg er med i konkurrencen om årets bedste reportageserie :))) Om ti år, er jeg i hvert fald 31 år og i godt humør! Jeg har forhåbentlig til den tid, lært at stå tidligt op og komme til tiden.

Amanda03

Amanda10

 Super seje tøs! #WeLike – A LOT :)))

XOXO

//SB

posted in: Power WomenLeave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *